hoppträning på Lucky 28/7

Framridning: skrittade fram ungefär i 10 minuter. började sedan trava på en åttvolt för att få igen ställningen och böjningen. när han var tillräckligt mjuk red jag lite övergångar mellan skritt och trav. efter ungefär 5 minuter med övergångar började jag galoppera. red på en volt i bra tempo. efter ett tag gick jag ut på en större volt och försökte länga och korta. han var jätte lugn!

Tips till läsare när dom rider fram: börja med att skritta länge, ta god tid på dej. när du skritta i ungefär 10 minuter och kvart kan du börja trava på en åttvolt, eller på hela fyrkantsspåret och göra 15 metersvolter. den övningen ska du försöka få in ställning och böjning så din häst blir mjuk, lyssnar den inte får du göra en lite mindre volt och göra lite tydligare hjälper. när du gjort dina volter kan du börja galoppera, rid i ett friskt tempo, men det ska inte gå fort! rid på en volt och ör lite övergångar från galopp till trav. när du tycker det räcker kan du rida ut på fyrkantsspåret och länga och korta galoppen på din häst. byt varv då och då. om din häst bara springer runt går du in på en volt och försöker bryta av, INTE SLITA OCH DRA! när den väl har lyssnat kan du bryta av och skritta din häst. MEDANS DU VÄNTAR PÅ DIN TUR ATT HOPPA ELLER GÖRA NÅGONTING SKRITTAR DU! annars kan häst stå och sova och då är den inte framme när det är din tur!

Träning: vi började hoppa en linje med tre rättuppståenden på längsidan med tre galoppsprång mellan varje. vi hoppade åt båda varven och han lyssnde bra på mig. när vi hade gjort det ganska länge hoppade vi en oxer som man hoppade neråt mot kortsidan. då red vi på en åtta och en sånn övning hatar han så det hade vi lite problem med men tillslut lossnade det! han blev ju GAAAANSKAAA svettig och så så jag spolade av honom.

Tips till läsare vad dom kan träna på: ställ upp tre rättuppståenden å långsidan med elva meter emellan varje hinder. hoppa det i båda varven och försök få in tre galoppsprång mellan varje. det är den träningen jag kan bjuda på idag! SKRITTA AV LÄNGE EFTER!



lägger bara in en bild nu, ni får fler sen igår någon annan dag!

bye,

/ Ronja och Pedro


Kommentarer
Postat av: Amanda

Visst hade du en ponny som hette Done it again förut? Isåfall varför har du inte han kvar?.. :)

2011-07-10 @ 23:00:30

Här kommenterar du!:

Namn:
Vill du komma ihåg dig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Din kommentar:

Trackback
RSS 2.0