hoppträning på Lucky 28/7

Framridning: skrittade fram ungefär i 10 minuter. började sedan trava på en åttvolt för att få igen ställningen och böjningen. när han var tillräckligt mjuk red jag lite övergångar mellan skritt och trav. efter ungefär 5 minuter med övergångar började jag galoppera. red på en volt i bra tempo. efter ett tag gick jag ut på en större volt och försökte länga och korta. han var jätte lugn!

Tips till läsare när dom rider fram: börja med att skritta länge, ta god tid på dej. när du skritta i ungefär 10 minuter och kvart kan du börja trava på en åttvolt, eller på hela fyrkantsspåret och göra 15 metersvolter. den övningen ska du försöka få in ställning och böjning så din häst blir mjuk, lyssnar den inte får du göra en lite mindre volt och göra lite tydligare hjälper. när du gjort dina volter kan du börja galoppera, rid i ett friskt tempo, men det ska inte gå fort! rid på en volt och ör lite övergångar från galopp till trav. när du tycker det räcker kan du rida ut på fyrkantsspåret och länga och korta galoppen på din häst. byt varv då och då. om din häst bara springer runt går du in på en volt och försöker bryta av, INTE SLITA OCH DRA! när den väl har lyssnat kan du bryta av och skritta din häst. MEDANS DU VÄNTAR PÅ DIN TUR ATT HOPPA ELLER GÖRA NÅGONTING SKRITTAR DU! annars kan häst stå och sova och då är den inte framme när det är din tur!

Träning: vi började hoppa en linje med tre rättuppståenden på längsidan med tre galoppsprång mellan varje. vi hoppade åt båda varven och han lyssnde bra på mig. när vi hade gjort det ganska länge hoppade vi en oxer som man hoppade neråt mot kortsidan. då red vi på en åtta och en sånn övning hatar han så det hade vi lite problem med men tillslut lossnade det! han blev ju GAAAANSKAAA svettig och så så jag spolade av honom.

Tips till läsare vad dom kan träna på: ställ upp tre rättuppståenden å långsidan med elva meter emellan varje hinder. hoppa det i båda varven och försök få in tre galoppsprång mellan varje. det är den träningen jag kan bjuda på idag! SKRITTA AV LÄNGE EFTER!



lägger bara in en bild nu, ni får fler sen igår någon annan dag!

bye,

/ Ronja och Pedro


I continue to dream and hope it turns into...


imorgon åker vi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
då lastar vi och åker ungefär vid halv fem och kommer upp vid åtta halv nio! eftersom pappa kommer ta med datorn upp så blir det inlägg iallafall nästan varje dag, kommer hem på söndag!

om det är någon som vill får dom ju gärna gästblogga! kommentera bara!
på fredagen hoppar jag LB LA, lördag LA, söndag LA.
hoppas jag går nolla så jag kvalar till msv! det funkar inte att ladda upp bilder som vanligt men ska försöka igen, så om det kommer bilder så vet ni ju att det funkar! imorgon träffas jag och Liza vid tolv och packar, duschar dom och går en promenad! igår köpte jág nytt pannband, ett med svartläder och det såg ut som pussebitar som sitter ihop med varandra, skitsnyggt!

bye,

/ Ronja och Pedro



svar

Kommentarer
Postat av: cornelia

varför rider du pedro utan nosgrimma?
det är inte för att va taskig jag frågar, är bara nyfiken;)

2011-06-29 @ 19:41:24


svar: han biter sig ungefär vid käken, vi har testat remont men vi hittar ingen som passar ;) men han funkar jätte bra på remont och utan nosgrimma :D

min tävlingsplanering

nu kommer jag lägga upp en tävlingsplanering eftersom det var någon som ville att jag skulle göra det!

planering:

1-3/7 = Timrå
16/7 = Edsbro (eventuellt)
20-23/7 = Brunflo Norrlandsmästerskap (eventuellt)
28/7 = Bollnäs Stora Ponny Rundan (eventuellt)
5/8 = Tierp
just nu vet jag inte mer än det här för det är mammi och pappi som håller koll på det där!

jag tror att jag ska börja med Veckans Ridschema? vad tycker ni läsare?

bye,

/ Ronja och Pedro

hamster on a piano...

sova i tält med lillebror inatt. träffade Liza i stallet vid 9 och red då. fixade klart allt och så cyklade vi till tempo och köpte lunch. badade och åt. sen kom pappi och skjussade oss till GPK, red Ruuuuuuuben till bete! när vi galopperade försökte han busa hela tiden! lillgris.
snart ska vi äta pizza och sen åker vi ner till stallet och lämnar sadelskåpet och släpper in Paddismannis!

tog lite bilder på Pedro på gången idag, tar mer när vi tar in dom och lägger upp dom då!

här kommer bilderna från imorsem, även dom säriga!







den här bilden älskar jag!

 här får ni en bild på mej och Robin också!

bye, 

/ Ronja o Pedro

badaaaaaa

tror jag ska gå ner och bada och sola lite nu va?
asskönt vatten i poolen! komma hit?

 blir en stor bild på älsklingspedro, <3

bye,

Ronja och Pedro

tävling!

jag är med om tävlar om valfri Ziperall



mer information finns hos

http://mmeeli.se/2011/june/otrolig-tavling-vinn-en-ziperall.html

frågestund!



fråga i komentar nu!

hoppträning 27/6

idag var det hoppträning för Anita eftersom vi åker på torsdag! hoppade linjer och försökte få in avstånd. han var väldigt lugn hoppade väldigt luftigt! jättefin! vi hoppade en bana på slutet som vi tog ganska många gånger.

banan.

på vägen hem skrittade Lilly med oss en bit. när vi kom till stallet så svampade jag av, speedwayade och satte på backontracken. nyss kom jag ur duschen efter bad i poolen med lillebror, asskönt! typ 23 grader! blir ett morgondopp imorgon!

pappa skulle ha tagit bilder men såklart glömmer han kameran...

nu går det såklart inte att ladda upp bilder heller. så det blir inga.


 http://www.youtube.com/watch?v=nXvEeSJ0mb8 kolla, jag och Pedro!

bye,
Ronja och Pedro

slagg hos liza!

sov hos Liza inatt! idag om tre timmar är det hoppträning för Anita på Paddis. hann inte blogga igår, blire ett snabbt nu, skriver mer ikväll!

 Liza och O'boy LB Högbospelen
Jag och Pedro LA Heby


bye,


/ Ronja och Pedro

m&m

snart sätter jag mig på cykeln och trampar bort mot m&m. Eva och Stig är där, KORTSPEL!
idag vid elva kom Moa, Ina och Arne. bad, kort och hejdå! sen åkte jag och red Pedro! pappa följde med runt fältis. skritt, trav och galopp! jätte fin och verkligen lugn. igår var vi hos fam. Eklund! åt, femkamp och gjorde en mini midsommarstång. vid halvtolv taget åkte vi hem!

imorgon ska jag nog rida Pedro borta vid GPK, måste rida lite lösgörande innan hoppträningen på måndag. sen på torsdagen åker vi mot timrå!

hannah samuelsson fixade bloggen nyss! tackar!'

mini ronja!

 leo

förra ponni Dannis!

/ Ronja o Pedro

design

ändrade designen bara förtillfälligt,

/ Ronja och Pedro

midsommar!

nu har vi varit hos farmor, familjen Eklund nästa! har varit nere och bakat kladdkaka nyss, som ska smaka gott efter oxfilén hos eklund! det är nått fel så på alla bloggar jag har haft finns inte mitt mobilnummer men det står att det är använt på en annan blogg... random? aja, idag fixade vi bara Pedro så vildag idag. imorgon så rider jag med Liza någon tid.

om 6 dagar är det Timrå.
tävlingar framåt:
1-3/7 Timrå
21-23/7 Brunflo NM
sen kommer jag inte på mer datum på dom andra tävlingarna men kommer!





hahah, föredetta Pedro.

räcker med bilder för idag!

bye,

/ Ronja och Pedro

hoppträning 23/6 -11

hoppträningen idag gick superbra!
först hoppade vi i trav en studs på 3 kryss och två rättuppstående. 4 ggr i båda varven. sen hoppade vi i galopp ett rättuppstående. efter det tog vi en oxer i trav, och sedan bryta av och trava över bommar ungefär 5-6 ggr. sen tog vi ett rättuppstående mot staketet och sedan vidare mot en oxer som en bananböj. banan gick såhär:
studs, räcke, räcke bananböj, oxer, räcke.

han hoppade jättebra och luftigt! världens bästa ponnie!






puss,

/ Ronja och Pedro

ny blogg!

välkommen till min och Pedros blogg. här kommer jag skriva om mina och pedros tävlingar, tränignar, framgångar osv. just nu finns det ingen design och header men ska fixas så snabbt som möjligt!

tack,

/ Ronja o Pedro


RSS 2.0